Sekély sírhant (Shallow Grave, 1994) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Sekély sírhant (Shallow Grave, 1994)

shallowgrave.png Danny Boyle első egészestés nagyjátékfilmje egy zseniális csavarokkal megtűzdelt szatirikus thriller arról, miként vágja tönkre a pénz a legszorosabb kapcsolatokat is. Három merőben eltérő karakterű jóbarát albérlőt keres és talál, de pechükre a pasas öngyilkos lesz egy bőröndnyi pénzt maga után hagyva. Itt jön a dilemma: pénz vagy tisztességes temetés. Teljes film a bejegyzésben, spoilerrel!

Hőseink sorsot húznak, és a pénz nyer, a fickót tehát el kell tüntetni, és persze hogy itt is a neurotikus Christopher Eccleston húzza a rövidebbet, így aztán fűrészelhet egy elhagyatott erdőben az éjszaka közepén. A sírhant azonban sekélynek bizonyul, a pasast megtalálják a rendőrök, és rászállnak hőseinkre. Eccleston bekattan, és felköltözik a padlásra a pénz mellé, ráadásul közben egy halom maffiózó is keresi rajtuk a kenyőt. Végül persze hatalmas verekedés lesz a három idegösszeomlás szélén álló jómadár között. Bár Ecclestont legyűrik, végül a csaj elárulja Ewan McGregort, és a padlóhoz szögezi egy késsel. Pechjére.

 

A skót ugyanis a padlás helyett a padló alá rejtette a pénzt, oda, ahova éppen egy kés szegezi, miközben a rendőrségi fényképész közelről vakuzik röhögő arcába. A filmtörténet egyik legzseniálisabb befejezése a repülőtér parkolójában a bőrönd tartalma fölött zokogó Kerry Fox-szal, aki pénz helyett csak a gyilkosságról szóló cikkeket talált.

 

Ó igen, szép dolog a barátság... Alant a teljes film:

 



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr744582386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása