Űrvadász (Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone, 1983) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Űrvadász (Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone, 1983)

spacehunter.png A 3D technológia nem mai gyerek, még ha igyekeznek is minden vacak filmbe belepréselni, hogy aztán a gyors vágástól kiforduljon az ember bele, ha szemüveggel nézi, és is, ha anélkül. A jelenleg reneszánszát élő parasztvakítás már a '80-as években létezett, némi primitív felhanggal természetesen, kb. annyira volt persze 3D, mint anno a Wolfenstein, az egyik legjobb pc játék ever. No de, ennek a mozgalomnak a jegyében fogant az alábbi film is, mely különleges elegyet hozott létre a korabeli fantasztikus filmekből. A Spacehunter  a Mad Max egyes elemeit (pl. fura arénában való harc az életért) a Star Wars-al ötvözi (fura sivatagi lények, egyes hanghatások és a jellegzetes kék feliratok meg egy az egyben a Csillagok háborújából lettek átemelve). Képgaléria, link a filmhez és a sztori dióhéjban egy igazi 3D-klasszikusból.

 

Az Űrvadász nem más, mint egy magányos űrvándor (vö.: Lone Star az Űrgolyhókból), aki fejvadászatból tartja fenn magát. Fülébe jut, hogy 3000 űrdolcsit kap, aki megment 3 csajt, akiknek az univerzum egyik legszarabb helyén sikerült kényszerleszállniuk: a bolygó lakosságának jelentős részét megfertőzte a pszipestis (!), akit nem, azt meg egy bizonyos Főkutya (félig ember-félig gép) és bandája tartja a markában. Főkutyának a bizonyos Patikus szállítja áldozatként a fiatal lányokat, egyrészt szexuális célból, de sokkal inkább azért, hogy kiszívja belőlük az életerőt. Továbbá ő felelős a bolygót lakó számtalan különböző bizarr törzsnek és létformának a folyamatos mérgezéséért, és nyomorban tartásáért. A fickó egy bizonyos Zónában lakik (igen, Sztalker), ide kell eljutnia hősünknek, akihez egy fiatal, fölöttébb idegesítő csavargólány és egy másik zsoldos is csatlakozik. Számos bizarr kaland után (pl. kövér, denevérszerű emberek támadása, megnyomorított gyereksereg kézigránátokkal, vízalatti amazonok egy ocsmány barlangban, stb...) persze eljutnak a célhoz, ahol kiszabadítják a földi lányokat, és bónuszként megölik főkutyát is. Űrvadász barátunk pedig jófejségből maga mellé veszi a csavargót, mondván: elég a magányos farkas létből. Ha ez sem hozta meg a kedved, íme a kedvenc párbeszédünk a film magyar szinkronjából:

-Mit eszel?

-Hot-dogot!

-Fúj, én sosem ennék hótt dögöt!

...profit.

Következzék néhány remek képkocka a 3D hőskorából:

 

 

Alább pedig a teljes alkotás megtekinthető:

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr544585206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása