The Expendables - A feláldozhatók 2. (The Expendables 2., 2012) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

The Expendables - A feláldozhatók 2. (The Expendables 2., 2012)

expendables2.pngHa az első rész sztoriját nézzük, akkor a legnagyobb jóindulattal is csak annyit lehet mondani, hogy plátói szerelem és hirtelen felébredt önérzet miatt mészárolnak le egy raklap terroristát, holott ezért pénzt is kaptak volna. Ezzel szemben most kaptunk egy bosszúhadjáratot meg egy vagon visszaszerzésre szoruló plutóniumot. A Rés a pajzson című zseniális alkotásban már láttunk ilyet, melyben John Travolta elcsakliz egy atomtöltetet, melyet a túlbuzgó Christian Slater akar és fog is visszaszerezni. Az Expendables 2. részében azonban jóval több a vér és a bariton hangon elmormogott kemény beszólás. Abban is biztos vagyok, hogy az egyes szereplők sztárgázsija a gyúróteremben felhalmozott adósságok rendezésére fog elmenni, mert ennyi izmot még a súlyemelő világbajnokságon sem láthat az ember fia. 



A 80-as 90-es évek akciósztárjai továbbra is stabilan teljesítenek, hozzák a balta arcot, ahogy azt már annak idején is megannyi filmben megírták nekik, az újoncok meg, Jason Statham kivételével meg ki a francot érdekelnek ugye. Chuck Norris pont annyit szerepel a filmben, hogy ne kelljen lehajolnia a gázsi ráeső részéért. Emlékeim szerint a stábból csak Schwarzenegger játszott gonoszt egész életében, ha a Terminátor első részében megformált robot karaktert gonosznak lehet nevezni, meg persze ott vana jeges faszi a Batmanből. Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, és ide a rozsdás bökőt ha nem, hogy Van Damme soha a retkes életben nem volt rossz fiú. Itt viszont keményen odabasz, és az az igazság, hogy abban a kevéske jelenetben, amiben benne van és csinálnia is kell valamit, nem csak hümmögnie megértően, hogy fasza, hogy megvan mind az összes plutónium, durván adja a világpusztító gonosz szerepét. Azt azonban nem vágom, hogy miért kellett orosznak lennie. Ezektől az idióta sztereotípiáktól igazán elrugaszkodhatnának már a kedves hollywoodi forgatókönyv írók. 



JCVD azért hozza magával a filmjeiből jól ismert mozdulatokat, amikkel megint csak nem vittek túlzásba a drága vágó szakemberek, vagy a direktor úr, vagy nem tudom ki az anyámat hibáztassak ezért. Ha megnézek egy Oroszlánszívet, vagy egy Hiába futsz!-ot, egy Tökéletes katonát, egy Dupla dinamitot, egy Időzsarut, egy Börtöncsapdát, egy Kickboxert  ott mekkora bunyó van már a végén?! Elárulom, nem kell megnézni, gecinagy bunyó van. Itt meg semmi. A töltényt azt szórják ahogy illik, de ha öklözésről van szó, akkor bizony spórolni kell az idővel. 

Schwarzenegger filmjeire hivatkoznak a legtöbbet, ami már annyira vicces, hogy a film már-már önmagát és a benne szereplőket is parodizálja. De mindentől eltekintve jó kis film ez. Bármikor befenyítem vele az asszonyt, odaláncolom a radiátorhoz, hogy e film társaságában eltölthessünk egy kellemes estét.



Szépen fröccsenő vér, nem sajnált lőszerek, keménykedés és bosszúállásból elkövetett tömeges emberölés. Fő gonosz lefejezve, lopott plutónium jogos tulajdonosához visszaküldve. Megözvegyült nő irgalmatlan mennyiségű pénzzel való boldoggá tétele. A kemény férfiak nem siratják elesett bajtársukat, csak egy romhalmaz repülőgépben hamisan, dörmögve énekelve koccintanak az egészségére.



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr834724858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Rorschach_ 2012.09.11. 12:19:56

A poszt remek.
Csak a pontosság végett:
Bruce Willis: Szükségállapot-ban játszotta a genyó tábornokot;
Dolph Lundgreen: Rocky 4 ugye;
JVCD: az 1988-as Fekete sas c. ópuszban volt genyó ruszki, ill. az emlékezetes Karate tigris (1986) antipatikus verőgépeként tetszelgett. :D

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása