A Bourne-rejtély (The Bourne Identity, 2002) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

A Bourne-rejtély (The Bourne Identity, 2002)

bourneidentity.png Egy csapat halász kifogja a tengerből a jó Will Huntingot öreg Matt Damont, és ahelyett, hogy őt is felakasztanák a többi hering mellé a húskampóra, inkább kiszedik a hátából a két golyót, amiket ki tudja, ki röpített oda, a kikötőben pedig még pénzt is adnak neki, hogy elindulhasson kideríteni a személyazonosságát. Ja, nem mondtam volna? Matt Damon semmire sem emlékszik, csak az összes európai nyelvre folyékonyan, meg arra, hogyan kell reflexből agyonverni bárkit.



Az egyetlen nyom egy olyan lézeres kulcstartószerű akármi, ami egy zürichi bankba vezet. Szegénynek fogalma sincs, kicsoda, de az őrök már egyből felismerik, fel is hívnak egy CIA-s fickót, hogy "Te, ez él, és itt van!". Ezután sokáig azonosítatlan okokból kifolyólag keresztül üldözik a húsz különöző névre kiállított útlevél egyike szerint Jason Bourne nevű fickót fél Európán, meg egy halál idegesítő német fruskát, akinek mindössze annyi a hibája, hogy elvitte egy körre őt (nem úgy, hanem kocsival). Szóval a csaj meglehetősen hazavágja a filmet, mert folyton rinyál, és hülyeségeket kérdez - az például cseppet sem lepi meg, hogy Bourne kilencven különböző módon képes megölni egy embert egy sima A4-es papírral, és akkor még csak félbe sem hajtotta a lapot, amikor azonban az egyik rájuk küldött bérgyilkos elkeseredettségében kiugrik az ablakon, akkor bezzeg elkezd csodálkozni, hogy aszongya:



"-De miért ugrott ki az ablakon? Ez nem normális dolog!"



Tényleg? Welcome!



És most jön a lényeg: ebben a filmben nagyjából mindenki egy gonosz fasz. Bourne eredetileg a CIA bérgyilkosa, akinek az volt a dolga, hogy kinyírjon egy afrikai főmuftit a tenger közepén, de nem tette meg, mert ott volt mellette egy csomó gyerek. Így tehát életben és magára hagyta volna a fickót, de mielőtt elhagyhatta volna a hajót, az röpített a hátába két golyót. Mondom, miután életben hagyta őt, azzal hálálta meg, hogy lelőtte. Emiatt akarja elkapni a CIA, amúgy a főmuftit hamarosan leszedi Clive Owen, szóval az egésznek semmi értelme nem volt, mert így is árván maradt a pereputty. Owent amúgy meg nyilván Matt Damon gyakja le, mert csak egy maradhat. Amúgy meg a CIA-s fószert is leszedi a végén egy bérgyilkos, mert egy balfék volt. Így aztán Bourne nyugodtan visszavonulhat egy isten háta mögötti szigetre vízibiciklit árulni a német csajjal.



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr504751192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszt! 2012.09.04. 19:11:45

Franka Potente a legjobb az egészben.

Otherself 2012.09.06. 20:03:49

Akkor már inkább a Lé meg a Lola, abban is ugyanez a nyesedlk... fut.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása