A Bourne-csapda (The Bourne Supremacy, 2004) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

A Bourne-csapda (The Bourne Supremacy, 2004)

bournesupremacy.pngAz előző részt hazavágta a Bourne által véletlenül felszedett német csaj nyígása, de szerencsénk van, mert az aktuális epizód az ő halálával kezdődik. Persze a mesterlövész nem őt akarta leszedni, csak nehéz jól célozni egy kétszázzal száguldó terepjáróra, amit Bourne vezet. Eközben Berlinben elszaródik egy CIA-s biznisz, a helyszínen csak hullák maradnak, meg a közben több ezer kilométerre az asszonyt sirató Bourne ujjlenyomatai, úgyhogy most megint az egész világ őt kezdi kergetni. Persze ő nem az a fajta, aki nem megy házhoz a lófaszért, hogy aztán lenyisszantsa.



Eltalálták, Bourne elmegy Berlinbe, annál is inkább, mert halványan dereng neki, hogy már járt ott, de hogy mi történt, az csak szép lassan derül ki számára: első akcióját egy helyi hotelben követte el, legyilkolva egy orosz üzletembert, meg a nejét, aki rosszkor volt rossz helyen. Mindeközben pedig halálba szopatja az őt üldöző ügynökséget, ami egy fölöttébb céltudatos nő, bizonyos Pamela Landy vezet. Szép lassan persze rájönnek, hogy nem Bourne szarakodik velük puszta jókedvében, és a korábbi hullák sem az ő lelkén száradnak, de akkor ki és miért akarná rákenni az egészet? Hát persze hogy Ward Abbott, aki az előző epizód végén bérgyilkost küldött a Bourne-t sikertelenül lekapcsolni akaró CIA-s fószerra, és aztán befagyasztotta a programot, úgy hogy közben elsíbolt egy csomó pénzt. Bourne persze megkeresi, de ahelyett hogy megölné, simán csak felveszi a mondandóját, és ad neki egy pisztolyt. Nanáci, hogy öngyilkos lesz, Bourne meg elmegy Moszkvába, hogy bocsánatot kérjen berlini áldozatainak lányától. Némi bunyó és autós üldözés után váratlanul New Yorkban találjuk magunkat, ahol Landist épp felhívja Bourne. A nő, a hangfelvétel birtokában beismerve, hogy bunkóság volt üldözni és gyilkosnak nézni őt, bocsánatot kér. Közben persze Bourne egy közeli tetőről figyeli őt. Hogy ez miért fontos? Kiderül a következő epizódból.



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr204760791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása