Ötéves jegyesség (The Five-Year Engagement, 2012) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Ötéves jegyesség (The Five-Year Engagement, 2012)

fiveyearengagement.pngEz egy igazi kis romantikus vígjáték, melynek a végén úgyis összejönnek a szerelmesek. De mégsem, mert ez egy Judd Apatow produkció.


Judd Apatow munkásságát ismerve nehéz bármit is mondani, hogy miért is olyan vicces ez a film. Adott ugye két ember Violet (Emily Blunt) és Tom (Jason Segel), akik böszme módon szeretik egymást annyira, hogy még el is jegyzik egymást, csakhogy a nő pszichológusi jövőjét figyelembe véve elköltöznek San Franciscoból Michiganbe. A marhák. Itt és emiatt kezdődnek elszaródni a dolgok. Tom rühelli a helyet, ezért boldogságát a vadászatban, meg a haverja által pocsék módon megkomponált kötött pulóverekben leli. A vadászatot túlzásba vivő ősember stílusban kezd nyomulni már a hétköznapokban is, iszonyat pofaszakállal, szarvaspitével, és szarvas minden alkatrészét újrahasznosítva, abból készült tányérokkal, korsókkal és evőeszközökkel színesíti a hétköznapokat. Az elhidegülés gyenge kifejezés arra, ami kettejük között végbemegy az idők folyamán. És a filmben csak jönnek sorra a beteg poénok. 



Az esküvő dátumának első elhalasztása

- Még ráérünk megházasodni. - mondja Violet

- A nagyszüleid nem élnek örökké. - Violet anyja

- Jó, persze. De még élnek. - Violet

- MÉG igen.



És a következő kép az egyik nagyszülő temetése. Ó, igen. Ez elég morbid, de amikor a harmadik "van még időnk" megjegyzés után egy újabb ilyen szomorú eseményre kapcsolnak, na az viszont már haláli (vicces). (Igen, megyek kézen fogva megrohadni Judd Apatow gegcsapatával.)



A film két óra hosszú, tehát van benne bőven poén és fordulat is rendesen. Az túl snassz, hogy a szerelmesek összejönnek, ezért van egy szakasz ahol külön élnek, de nem úgy, hogy kell egy kis idő, egy kis szabad levegő, nem. Jegygyűrű vissza, kösz mindent, szevasz.. Aztán a dolgok úgy alakulnak, hogy mégiscsak egymás nemi szervébe botlanak, majd egy spontán együtt töltött nyár után iszonyat spontán és romantikusan megházasodnak.



Aki teheti és aki érti a poént, az szóljon az alvilági haverjának, annak aki ismer egy fickót, aki beszerzi neki az alábbi filmet, mert ezt a mozikban tutira nem fogják vetíteni, és egy kalóz DVD árát meg simán megéri. 



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr624778660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása