Micimackó valójában lány, ráadásul kanadai! - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Micimackó valójában lány, ráadásul kanadai!

winniethepooh.jpg

 

Nem mi állítjuk, hanem egy Lindsay Mattick nevű csaj a most megjelent könyvében, amihez egy csomót kutatott a híres mackóról. A gyerekkori emlékek már sosem lesznek ugyanolyanok!

Sőt, az úttörő munkából nem csak az derül ki, hogy Micimackó valójában lány, hanem az is, hogy nem brit, hanem kanadai. Most valszeg bután nézel magad elé, szóval itt a sztori dióhéjban!

 

Micimackó karaktere egy valódi medvebocson alapul. Méghozzá egy nőstény feketemedve-kölykön, amit 1914-ben vásárolt egy kanadai állatorvos egy trappertől. ->

 

Mivel a fickó (az állatorvos) Winniepegből származott, elnevezte az állatot Winnie-nek (-> Winnie the Pooh). ->

 

Az állatot magával vitte Angliába, ahol később nekiajándékozta a Londoni Állatkertnek. ->

 

Az állatkertben gyakran látogatta a medvét egy Christopher Robin nevű kisklambó. ->

 

Christopher Robin apját úgy hívták: A. A. Milne, a Micimackó szerzője. 

 

Röviden tehát: mindenki kedvenc közepesen írástudatlan medvéje valójában lány volt, ráadásul kanadai. 

 

winnie_the_pooh_girl_by_badburger-d4h2xfe.png

 

Míg a klasszikus Disney-sorozatban Micimackónak férfi kölcsönzi a hangját, addig Magyarország ebben is jobban teljesített. A mese hangjáték verziójában Margitai Ági kölcsönözte a medve hangját. Ez az a bakelit, ami a kilencvenes évek előtt minden magyar háztartásban megvolt. Mutatom: 

 

bakelitmici.jpg

 

Itt pedig a hangjáték! Vigyázz, mert őrülten menő!

 

 

 

 Itt kell lájkolni, ha nem akarsz lemaradni:

 

 

A Spoilert a Függő Hírügynökség gyártja. Ott is van egy csomó fasza dolog!

 



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr258066320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2015.11.10. 19:30:21

Ezt nem értem. Az első fejezetben, sőt az első oldalon leszögezik, hogy bár Mici, azért fiú. Innentől lehetne azon is vitázni, hogy Amanda Lear valójában férfi volt. :-)

NoOne 2015.11.11. 11:04:00

Az "amihez egy csomót kutatott" szöveg szenzációs nagy marhaság, ld. az angol nyelvű kiadás bevezetőjét. Ez könnyen megoldható most, mert az 1926-os eredeti kiadás ebook verziója (.prc, .epub és .pdf) ingyenesen letölthető innen: ebookbees.com/winnie-the-pooh-free-ebook/

Tény és való, a magyar fordítás kicsit ködös a nemek tekintetében, de az angol egyáltalán nem - ld. névmások... :)

NoOne 2015.11.11. 11:34:17

Amúgy Christopher Robin (Róbert gida) mackója ugye eredendően Edward névre hallgatott, csak "izgalmasabb" névre vágyott, ezért lett Winnie-the-Pooh, a hattyú és az állatkerti szőrgombóc neve alapján.
Ehhez hozzátenném, hogy a gyerekeket a korai években többnyire nem érdeklik a nemek és a nevek összetartozása, a sajátjaimmal is jót derültünk, amikor kiderült, hogy egy-egy kevésbé használatos utónévről tévesen gondolták, hogy fiú- vagy lánynév.
Ja és egy google keresés linke: en.wikipedia.org/wiki/Winnipeg_%28bear%29
Tehát 2-10 perces "hosszantartó" kutatásaim alapján kijelentem, hogy lehet, hogy igaz, hogy a Londoni Állatkert fekete medvéje lány volt, és Winnie volta a neve. De hogy a nevén kívül semmi köze sincs Christopher Robin játékmackójának nevéhez, az szinte "tutti". Logikusan Lindsay Mattick kizárt, hogy "egy csomót kutatott", ergo inkább csak "10 perces" világhírre vadászik.

NoOne 2015.11.11. 11:39:24

Bocs, helyesen: "google-keresés linkje"

"...Tehát 2-10 perces "hosszantartó" kutatásaim alapján kijelentem, hogy igaz, hogy a Londoni Állatkert fekete medvéje lány volt, és Winnie volt a neve, de hogy a nevén kívül semmi köze sincs Christopher Robin játékmackójához, a valódi Micimacióhoz, az szinte "tutti"..."

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása