Borotvaélen (Man on a Ledge, 2012) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Borotvaélen (Man on a Ledge, 2012)

manonaledge.png Gyémántrablással felültetett, börtönből szabadult ex-zsaru egyensúlyozik egy 21. emeleti párkányon öngyilkossággal fenyegetőzve. A csavar az egészben, hogy ez csak figyelem elterelés, mert közben kétbalkezes öccse meg annak szupermodell kinézetű nője a szomszéd épületből próbálják ellopni az igazából nem is ellopott ékszert, hogy hősünk ártatlanságát bizonyíthassa. Igazából 6 millió fordulat van a történetben, amíg eljutunk a végkifejlethez. Például a széfet feltörik, de nincs ott a szajré, így beriasztanak, hogy Ed Harris a titkos fiókból ijedtében elvigye a cuccot, így könnyen el lehessen rabolni tőle. De az aztán sajnos visszakerül gonosz markába, mert kiderül, hogy egy csomó rendőr sáros az ügyben, például hősünk fekete társa, aki megbánja és meghal, illetve a mexikói jellegű boss rendőr, aki nem bánja meg, de azért ő is meghal.

Kicsit talán sok az előítélet.

A végén aztán emberünk tényleg leugrik a tetőről, bár csak a trambulinra és csak azért, hogy utolérje az utcán a vigyorogva integető fő gonoszt, több tíz tehetetlen rendőr szeme láttára leüsse és előrángassa annak zsebéből, majd a kamerába lóbálja a fontos ékszert. Úgy tűnik ennyi elég is a boldogsághoz, ezzel a mozdulattal azonnal ártatlanná is válik és mehet sörözni a családdal. Akkora az öröm, hogy rá is aggatnak a kívánatos kissebbségi nő kezére egy irgalmatlan nagy kővel megáldott jegygyűrűt.

Ja, és vége-poénként kiderül, hogy a kedves papa jól van, a film eleji temetés kamu volt. De hogy ennek a fordulatnak mi értelme volt, arról halvány fogalmam sincs.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr144532476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása