Terminátor - Megváltás (Terminator Salvation, 2009) - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Terminátor - Megváltás (Terminator Salvation, 2009)

 

Itt már a rendesen eldurvult jövőben járunk, amikor a Skynet már rég szétbombázta a Földet. Az ellenállás vezetőségének fülébe jut egy bizonyos halál lista melynek élén egy ismeretlen civil figura áll, kinek neve Kyle Reese. John tudja, hogy nem másról van szó, mint saját faterjáról, akiről jelen pillanatban épphogy pelyhedző szakállát látva is csak nagy jóindulattal mondható el, hogy 16 éves. 

 

A múltban halálra ítélt bűnöző felajánlja szerveit valami kísérletre, ezért van az, hogy hirtelen 2018-ban találja magát. De ő ezen nem kezd el agyalni, hogy vajon mit csináltak vele anno. Jó párszor megmenti a most már vele egy csónakban evező Kyle Reese, meg egy néma fekete kislány életét, miközben John Connor főhadiszállása felé tartanak. Az ellenállás közben talál egy frekvencia sávot, amivel hatástalanítani tudják a gépeket. Hirtelen ötlet által vezérelve minden egységet mozgósítanak, hogy a jel bekapcsolása után rommá bombázzák a Skynet központját. Johnnak nem tetszik az ötlet, mert megtudja - az idő közben foglyul ejtett hibrid robottól (had ne kelljen) -  hogy ott tartják fogva Kylet. John kiadja a parancsot, hogy ne támadjanak, mert különben mindennek vége. Az ellenállás tagjai meg inkább rá hallgatnak, mint a tengeralattjáróban héderező kapitányokra. Ők frankón bekapcsolják a jelet, ami kiderül, hogy csak egy csali, így a fölöttük repülő őrszem egy jól irányzott lövéssel meglékeli és felrobbantja a vízalatti tengeralattjáró bázist. John meg a hibrid fickó közös erővel megmentik a Skynet központban csapdába esett népet, de ekkor kiderül, hogy a hibrid csávónak - a tudtán kívül - pont ez volt a küldetése, hogy beépüljön és odacsalogassa John Conort, mert az ölésre programozott Schwarzi bőrbe bújtatott terminátor csak arra vár, hogy megszüntethesse a lázadók vezérének szívdobogását. A félterminátor meg a talpig bádogember egymásnak esik. Egyszer Johnnak sikerül majdnem megölnie a pusztítógépet, de az egy vasrúddal keresztül böki mellkasát, mire a hibrid dühében eltöri a vasat, majd a kezében maradt végével megszünteti a terminátor feje és teste közti összeköttetést. John nem néz ki valami jól. A táborba érve a dokik már a hullazsákot készítenék, de akkor a hibrid felajánlja a saját szívét. Ez tesz minket emberré. 

 

Az összes filmben túl sok dolog történt ahhoz, hogy csak úgy említés nélkül elmenjünk felettük. Ezért sikeredtek kicsit hosszabbra a Terminátoros spoilerek. Eredeti elképzelésemet azért csak leírom utolsó mondatnak, hogy mindenki érezhesse a szóban forgó quadrológia lényegét. Teljesen mindegy, hogy kit, mikor, melyik idősíkban kell megmenteni vagy megölni, mert az erre programozott terminátor Schwarzi úgyis beadja a kulcsot.

 

 

 




A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr844563032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása