A legjobb drogos jelenetek - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

A legjobb drogos jelenetek

isdb.png

Még mielőtt belevetnénk magunkat az ópiátgőztől homályos bejegyzésbe, leszögezném: nem a Trainspotting vagy a Requiem egy álomért című filmek zseniálisan megkomponált jeleneteiről kívánok ódákat zengeni. Induljunk ki a nagyon humorosnak szánt vígjátékokból, melyekben előszeretettel élnek azzal a poénfaktorral, hogy a főszereplő valamilyen véletlen folytán, vagy direkt, netalán kényszer hatása alatt drogozni kezd. Az alábbiakat gyűjtöttük össze és úgy listázzuk őket, mint a vígjátékokból összekukázott legviccesebb drogos jelenetek.


thecomebacks.pngTuti lúzerek (The Comebacks, 2007)



A sztori maga elég primó. Adott egy lecsúszott edző, aki kap egy focicsapatot, hogy a csúcsra juttassa, csakhogy az Edző (mert még a felesége is így hívja) nagyon nagy barom. Az van, hogy a nyomikból összetákolt csapat elkezdi sorra nyerni a meccseket, de a csapattagok mind kitűnő tanulók, és ezt Fields edző nem nézheti tétlenül, mert ahogy azt mindenki tudja, a sportolók nem lehetnek éltanulók. Az első győztes meccs után Fields edző durván megmutatja, hogyan kell csapatni. Egy kis sörre ekit kell enni, amit festékszipuzással kell jól agyoncsapni, majd gyorsan ki kell szórni a "kamu lui vutton táskából" a kínai piacon vásárolt kalóz DVD-ket, majd ez egészet levezetve nincs más hátra, mint szívni egy jó kis adag mariskát, hogy gátlástalanul lehessen fecskére vetkőzni, és a zsekák elől menekülni. A fent leírt jelenetet Itt lehet megtekinteni, alább pedig kisebb ízelítő a filmből:





gethimtothegreek.pngFelhangolva (Get Him to the Greek, 2010)


Egy lemezkiadó cég egyik embere, Aaron (Jonah Hill) azt a feladatot kapja, hogy nagy kedvencét, Aldous Snowt (Russel Brand) elvigye egy fellépésre úgy, hogy emberünk viszonylag épkézláb maradjon. Ez elég kemény meló, mert Aldous szereti a drogot, meg a piát, meg a mindent, így Aaron úgy látja jónak, ha nem szól rá, nem veszi el tőle a szert meg a szeszt, hanem inkább megeszi, megissza, felszívja és elszívja előle. Nos, ez bizony nagy butaság. Meg az is, amikor gyanútlanul Jeffryt szívnak.






deathatfuneral.pngHalálos temetés(Death at Funeral, 2007)



A drogos konflikt alapja az, hogy a nagyon ideges fickó válium helyett egy házilag felturbózott hallucinogén drog mixet vesz be, amitől a kelleténél kétszer lazábban kezd viselkedni a temetésen. Mondjuk felborítja a koporsót, mert azt hiszi megmozdult. Na meg pucérra is vetkőzik. A film végére a kerekes székes papa is megtalálja a kamu váliumos dobozt, és jól belakmározik belőle, így záró képnek azt kapjuk, hogy a háztetőn, kerekesszékben ülve, pucéran mondja bele a semmibe maga elé, hogy "de kurva zöld itt minden."





supertroopers.pngBaromi őrjárat (Super Troopers, 2001)


Adva van öt hivatását kevésbé tudó autópályarendőr, akik a napi robot elvégzése helyett folyton azon ügyködnek, hogy egymást és a gyanútlan autózókat is jól megvicceljék. Pont, mint ezt a három, rosszkor és rossz helyen autókázó bedrogozott fiatalt. (Adni kell öt percet a jelenetnek, hogy beüssön a cumó!)





horrible bosses.pngFörtelmes főnökök (Horrible Bosses, 2011)


Az egész film vicces, mert gondoljunk csak a kibaszott kemény Anyabaszó Jonesra (Jamie Foxx), akit azért sitteltek le, mert kamerázott egy moziban, ennek ellenére minden szívbaj nélkül ad gyilkolási tanácsokat barátainknak. De van az a jelenet, amikor betörnek Bobby Pellitt (Colin Farrell) házába, ahol megtalálják a nem kis mennyiségű kokainját, amit persze sikeresen kiborítanak, és ügyesen-okosan belélegeznek. Ekkor van az, hogy gyorsan össze kell szedni a földről a kokain molekulákat. Valamint egy kicsivel később, de még a drog befolyásoltsága alatt, Dale-nek (Charlie Day) várnia és figyelni kell a kocsiban, míg a másik kettő a házban kommandózik. 





pineappleexpress_1.pngAnanász expressz (Pineapple Express, 2008)


Katonai kísérletek a marihuánával. Hóóóóóógyne!







És persze vannak azok a filmek is, melyekből nem lehet csak úgy egy-egy jelenetet kiragadni, mert az adott karakter füves/drogos jelleme miatt vicces az adott szituáció.


haroldandkumargotowhitecastle.pngKalandférgek (Harold & Kumar Go to White Castle, 2004)



Ööö... nem emlékszem jelenetekre, mert túlságosan is a film hatása alá kerültem, asszem.





scarymovie.png

Horrorra akadva, avagy tudom kit ettél tavaly nyárson (Scary Movie, 2000)


Csak annyit mondok: Kurta!






halfbaked.pngFélbetépve (Half Baked, 1998)



Sajnos ez esetben sem tudok konkrét részeket kiemelni, ezért nézzünk meg inkább egy elég beszédes előzetest.



roadtrip.pngCool túra (Road Trip, 2000)



A megfelelő jelenethez sajnos nincs link, de talán van olyan erős a képzelőerőnk, hogy visszaemlékezzünk arra a jelenetre, amikor Rubin (Paulo Costenzo) a nagyapával füvezik a tornácon. És bizony a nagyfater úgy beáll, mint a gerely, és két napig azt haluzza, hogy a kutyája tiszteletlenül beszél hozzá. "Hé, Öreg! Rámjött a kajálhatnék, de durván ám! Rád még nem?!" ..."Hé, Jack! A nyanya süssön áfonyás palacsintát, de azonnal!" Kárpótlásul itt a teljes film:





A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr724762499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása