Széles vásznon üt a Trónok Harca - Spoiler

northpark_sidebar.png

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Széles vásznon üt a Trónok Harca

isdb.png

A tél az ugye már jócskán betette a hótaposóját az előszobába, úgyhogy kétség sem férhet hozzá, hogy a nyakunkban liheg a Trónok Harca harmadik szezonja. Az HBO volt annyira jó fej, hogy még a világpremier előtt, X embernek egy moziban levetítette harmadik évad legelső részét, amihez rágcsa is járt, meg tombola is, plusz a szervezők mindenki pöcsét kivitték hugyozni, csakhogy ne kelljen a bársonyszékből kiszállni. Na, valami ilyesmi érzés kiváltságosnak lenni. Meg tudnánk szokni.

got.jpgÍme egy spoiler: ő már kihullott a sorozatból.

Még mielőtt jönnének a vádak, hogy keverem a szezon a faszionnal, leszögezem nem lesz spoiler, bizony, arcon köpöm saját magam, szembe megyek az oldallal, leszarom, hogy mi volt. Akit érdekel a GOT az ide pislogjon, én most a kacsalábon forgó palotában való lakozás magasztos életérzését kívánom átadni, hogy milyen is egy moziban "tévézni." 

Game-of-Thrones-1_0.png

Igaz át kell verekednie magát az embernek a névre szóló bilétát adó hostess kisasszonyokon, de amíg a nevünket csekkolják a listán, addig is pofátlanul fürdőzhetünk dekoltázsuk panorámájában, majd amikor visszakérdeznek, hogy "Á, megvan. Ön a ... ugye?" csak visszavágjuk, hogy "hát ki ha én nem." Kényszeres mosolyt kapva, megszégyenülést nem ismerve, a téli bunda által nem takart keblek láttán, miket már csak az irgalmatlanul átütő szvetterek fednek, megtébolyulva vonulunk az ingyen rágcsáért, merthogy ennyire beütött a jólét, hogy azt is osztogatnak a prémium ülőhely mellé. Kóla és pattogatott kukarica hirtelenbe történő magunkhoz ragadása után már mehetünk is ölre a hetedik sor közepéért. Még így is mi vagyunk a Janik, bárhová is kerülünk végül és az sem zavar, hogy a legbüdösebb ember ül mögöttünk, míg az egresszor, cickányképű bal oldalunkon helyet foglaló szimpatikus úriember élete árán őrzi a karfát és nem finomkodik 10 percenként jelzésértékkel lengőbordán baszni, csak hogy tudjuk hol a helyünk. 

got1.jpg
Igaz, mi már nyomogatnánk a play gombot, ha a vetítőfülkében ülnénk, de mint minden jó program ez is késve indul. Az sem zavar, hogy a tombolára a legnagyobb gyökereket sikerült a pódiumra felrángatni, mert tudjuk, ez után jön a szőke lány a sárkánnyal, az odamondogatós törpe, meg a kis Napóleon-komplexusos lepkefing - miért mindig a nyikhaj a vezér? - és olyat láthatunk, mint még eddig soha senki. Leszámítva a GOT vágószobájában raboskodó munkásokat, a rendezőt, a producereket, az HBO-s főmuftikat, meg még pár nagyon befolyásos ember szűk baráti körét. És ennyi. Leszedi az arcunkat a Dolby, beleég az agyunkba minden egyes képkocka, a kóla unikornis pisivé változik, a pattogatott kukorica egyből nem olyan sós, mint amúgy az évek során mindig, és az életünk egyszerre csodaszéppé válik.

Vége a résznek. És mint leharcolt szülők a gyerek szülinapi zsúrja után, mosolyogva, de kicsit kelletlenül tessékelik ki a nézőket a moziteremből. Sovány vigasz, de még plakátot is kapunk. ugyan örülünk mit lófaszjóska a potya cigarettának, de hazamenni és a többi részt laptopon, tévén, de még a falra kivetítve nézni már nem lesz ugyanaz. Hála az HBO-nak páran belekóstolhattunk a delux világba és így már eléggé avittas hangulatban tudjuk csak szemlélni az otthoni low budget felhozatalt. Jobb híján a 2.1-es Logitech hangfalak és a 720p felbontás gondolataitól is már meg akarunk halni, annyira szar. Kéne egy mozi. De azonnal!



A bejegyzés trackback címe:

https://spoiler.blog.hu/api/trackback/id/tr635178894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L.mebáj T.boy 2013.03.31. 12:03:50

Ha van egy géped, amin a filmek vannak és egy beltérid a tv-hez, mindkettő hdmi kimenttel, akkor már félig jó vagy.
230 körül van full hd projektor, 40 egy 3 méter átlójú vászon és 130 egy 5.1 hang + bluray lejátszó.
És mehet a mozi otthon. Mi is így nézzük.
Esetleg veszel egy popcorn masinát is.

                       A film, meg a vége!

süti beállítások módosítása